Tuesday, May 22, 2012

Pemuda UMNO vs Pakatan Rakyat - Visual Dua Darjat Perjuangan

vs


3 comments:

 1. PADA HEMAT SAYA: YB MEMPERBODOHKAN RAKYAT SABAH DENGAN FAKTA YANG BIAS... HAHAHAHA... TIPU ORG KAMPUNG BOLEH LA... TAPI INGAT !!!!! SABAH SELALU TERKEBELAKANG DALAM BERPOLITIK... SY ANAK SABAH YG DIPERANTAUAN SELAMA 14 TAHUN TAHU MCM MANA KORUPSINYA SEBAHAGIAN ATAU SEBILANGAN BESAR ORG UMNO DI NEGERI KELAHIRANKU....

  JUGA HARUS DIINGAT.. SABAH SELALU KETINGGALAN DALAM ARUS PERKEMBANGAN POLITIK DALAM TAHUN2 SEBELUMNYA,, TAPI BUKAN PADA anak muda (dalam lingkungan 40 tahun ke bawah)yang lahir selepas 1970an.Percaya lah UNDI mereka amat BErBEZA kali ini.. mereka adalah generasi 3G dan MMS...zaman berubah selaras dengan Berubahnya Gelombang penyampaian maklumat... klu dulu masyarakat disajikan dengan 3M(Membaca menulis dan mengira, tapi sekarang 1 step ahead 4M.(Multimedia)...itu lah senjata baru... so, bye2 media cetak dan siaran TV... people more trusted on Multimedia.. selagi tak didakwa maka masyarakat akan kata ape yang dibaca dlm internet tentang salahlaku seseorang or pentadbiran BN dlm TWit or Blog adalah BETUL dan BENAR..

  ReplyDelete
 2. Saya juga tentang rasuah. Sebab itu saya sanggup jadi ahli Jaatankuasa Khas Mengenai Rasuah di Parlimen yang di lantik oleh YDP Agong. Saya juga adalah ahli Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara yang menyiasat ketirisan dan salah guna kuasa mengenai perbelanjaan wang kerajaan. Isunya ialah bukti. Tidak ada yang boleh didakwa jika tidak ada bukti. Dan dalam kes rasuah, bukti amat sukar sekali untuk didapati kerana jenayah ini berlaku atas suka sama suka. Yang memberi dan menerima setuju untuk membuat janayah. Tidak seperti kes bunuh atau curi, sebelah pihak menjadi mangsa jadi senang nak cari bukti dan pengakuan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. bukti bukti dia kena tunggu Rafizi Ramli

   Delete

Kongsi artikel ini: