Tuesday, June 29, 2010

Generasi Muda Jangan Mudah Terpedaya Fitnah Dalam Internet.


Sewaktu saya merasmikan majlis penutupan Program Pemimpin Belia Berkelibar yang telah diadakan di Ostrich Village Lodge, Kampung Rampaian Laut, Kota Belud, baru-baru ini, saya menasihati generasi muda di negeri ini agar tidak mudah terpedaya dengan fitnah yang disebar luaskan menerusi laman internet, ini kerana ia bertujuan menimbulkan kebencian rakyat terhadap kerajaan yang menjadi pemerintah di negara ini.

Terdapat laman website yang melontarkan fitnah dan tomahan yang tidak berasas kepada para pemimpin serta kerajaan Barisan Nasional yang bukan sahaja bertujuan mengelirukan pemikiran golongan belia malah rakyat secara keseluruhan demi kepentingan mereka sendiri.

Saya minta kepada adik-adik dalam masa kita melayari di laman internet adik-adik kena berhati-hati, jangan dengar dan cepat percaya segala tomahan serta fitnah yang tertulis di dalam lama website.Saya minta generasi muda hendaklah bertanggungjawab untuk menepis, menganalisa apa pun maklumat yang sampai kepada kita, jangan sampai bulat-bulat kita terima bulat-bulat juga kita telan.

Program anjuran bersama Pejabat Belia dan Sukan (P) Bahagian Pantai Barat dan Pejabat Belia Dan Sukan (P) Bahagian Kudat telah disertai seramai 52 peserta terdiri belia dan beliawanis dari Kota Belud, Kudat, Kota Marudu, Pitas dan Tuaran.

Hadir sama pada majlis itu antaranya Pegawai Daerah Kota Belud, Mohd Najib Muntok, Timbalan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan (P) Sabah, Mohd Yusuf Long, Pegawai Belia dan Sukan (P) Bahagian Pantai Barat, Idris Mohd Thaufeck, Pegawai Belia dan Sukan (P) Bahagian Kudat, Azmi Ibrahim, Wakil Ketua Polis Daerah Kota Belud, Ketua Insp. Nor Azmi Yaccob serta para pemimpin setempat yang lain.

Salam,

DARD

No comments:

Post a Comment

Kongsi artikel ini: