Wednesday, May 26, 2010

Status terkini projek RMR di KB

Saya mengucapkan terima kasih kepada kerajaan kerana telah meluluskan projek-projek Syarikat perumahan Negara Berhad di Kota Belud.

Status terkini perlaksanaan program Rumah Mesra Rakyat (RMR) sehingga 1hb April 2010 adalah seperti berikut.

Permohonan diterima: 146
Permohonan dalam proses temuduga dan lawat tapak: 18
Permohonan gagal: 52
Permohonan lulus: 76
Unit dalam proses perjanjian dan penyediaan tapak: 21
Unit dalam proses pembinaan: 8
Unit telah serah kunci: 47

Salam,
DARD
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments:

 1. Salam YB Dato'
  Terlebih dahulu Tahniah diatas usaha murni YB Dato' keatas projek RMR SPNB, semoga masyarakat Kota Belud dapat mensyukuri keatas kurniaan rezeki dari Allah ini dan berdoa setiap masa agar melimpah ruah projek-projek pembangunan asas dapat diberi keutamaan untuk kebaikan bersama.

  ReplyDelete
 2. Program ini diwujudkan bagi membantu golongan berpendapatan rendah seperti nelayan, petani dan keluarga miskin yang tidak mempunyai rumah atau tinggal di rumah usang (daif) tetapi mempunyai tanah untuk memiliki rumah sendiri yang sempurna dan selesa... well done Govt..

  ReplyDelete
 3. masih ramai yang tidak mengetahui program RMR ini dan cara2 serta kelayakan memohon.. kerajaan perlu beri pendedahan ke seluruh pelusuk sabah agar mereka juga mampu memiliki tempat tinggal yang lebih selesa.

  ReplyDelete
 4. projek rumah mesra rakyat dapat membantu rakyat yang berpendapata nrendah unutk memiliki rumah sendiri dengan kos yang rendah. terima kasih atas bantuan kerajaan.

  ReplyDelete
 5. Bravo!Keep up the good work.

  ReplyDelete

Kongsi artikel ini: