Friday, May 02, 2008

NOTIS: Blog ni kena "Hacked"

Saya tak tahu siapa yang buat tapi ayat "Ruangan Ini Untuk Bergaduh... YB DARD" telah dimasukkan sebagai tajuk ruangan "CAKAPLAH..." diatas. Angkara siapa saya tak tahu dan saya cuba nak perbetulkan tapi belum ada masa nak cuba macammana. Ada sesiapa yang boleh bantu saya bagaimana caranya supaya saya tidak tercari cari jalannya?

DARD

7 comments:

  1. dato' ada on firewall d computer dato' ka? better dato' on..n bluetooth function utk remote control computer, bagus off la dato'..takut ada org yg access computer dato' guna bluetooth...

    ReplyDelete
  2. ...perasaan kau saja tu bayau...bukan senang mau hacking bos! Kau sembarang mendedahkan password kau!

    SPARRA

    ReplyDelete
  3. DARD - memandangkan ini PUBLIC punya server orang akan cuba hack so saya rasa server tiada masalah kerana mereka ada firewall sendiri to protect

    ReplyDelete
  4. ko ni ketinggalan informasi la sparra...ko ingat semua org tidak tahu hack com mcm ko ka? beware bro...memang bukan senang, tapi boleh kan...? :) its all 'bout knowledge..

    ReplyDelete
  5. YAB DARD,

    Masalah ini tiada kaitan dgn firewall sbb ianya public server. Ianya disbbkan code dari mobber yg Dato gunakan dlm blog ini. Terdapat script dlm code apps ini. Satu cara ialah dgn edit balik code mobber ini sbb di situla ayat tu wujud. Delete bahagian yg mempunyai ayat tersebut. Dato juga yg perlu buat sbb you sj ada right utk edit blog you. Dato cuba dulu, kalau tak jelas nanti saya jelaskan.
    Good luck.

    ReplyDelete
  6. sa se7 dgn Apeng. Dtk ja yg boleh buang perkataan tu.. edit dlm html code, klu x dpt tukar blog ja. Dtk buat apa susah2, dtk boleh upah org...

    ReplyDelete
  7. Sa se7 dgn Apeng. Dtk ja yg authority tuk ubah alias buang perkataan tu. Edit dlm html code atau klu x dpt juga tukar ja paparan blog tu dtk. Alaa dtk kan ada pembantu..upah diuranglah tuk settle benda tu.

    ReplyDelete

Kongsi artikel ini: